WEDSTRIJD ZVK Eisden-Dorp - ZVK Celtic Houthalen '94  3 - 7  (1-0)

DATUM 08-02-2013  20:00

DOELPUNTEN

VERSLAG De beloften trokken zonder Bijloos, Battista F, Battista L, Ercole en Longo naar Eisden Dorp. Elia vervoegde de spelersgroep opnieuw.

Celtic nam meteen het spel in handen wat in de vierde minuut resulteerde in een 3-tegen-1 aanval, die Battista in het zijnet knalde. Maar ook Eisden was gekomen om te voetballen en in diezelfde minuut breekt Eisden uit en kan 16 net niet afronden. Twee minuten later verovert Eisden opnieuw de bal, maar botst 17 op een goed keepende Baeten. In de dertiende minuut kan Dalia knap inspelen op de kwieke Molemans, die puntert, maar doelman Hermans is bij de pinken. Eisden antwoordt opnieuw met een pegel van 20, die afwijkt en uit elkaar spat tegen de lat. Ondanks veldoverwicht van Celtic krijgt Eisden de betere kansen én de foutenlast speelt op. Want vier minuten voor de rust krijgt de thuisploeg een eerste 10m, die staalhard wordt binnen geschoten door 15, 1-0. Celtic breekt even later uit via Dalia, maar opnieuw staat de afwerking niet op scherp. In de voorlaatste minuut gaat Elia opnieuw in de fout en krijgt Eisden een tweede 10m. Nu blijft een goed keepende Baeten de baas in deze tweestrijd met 15. De 1-0 was ook meteen de ruststand.

Na de pauze komt Molemans meteen oog in oog met doelman Hermans, maar opnieuw besluit hij pal op Hermans. Celtic drukt, maar krijgt de laatste bal moeilijk in positie. Op het half uur speelt Hasdo in op Dalia en diens voorzet wordt in eigen doel gewerkt door 16. Een minuutje later kan Battista een onrechtstreekse vrije trap beheerst in de verste hoek leggen, 1-2. Celtic drukt nu nog meer zijn stempel en Hasdo verovert de bal, zet en mooie actie neer, maar botst opnieuw op een goede Hermans. In de vierendertigste minuut krijgen we opnieuw een actie van Hasdo, die vervolgens inspeelt op El Mansouri, doch die kan net niet scoren. Een minuutje later mag 20 van op vrije trap gelijk scoren. Nog twee minuten later breekt Celtic opnieuw uit via El Mansouri die volgens de thuisaanhang de Eisdense verdediger foutief afhield en vervolgens inspeelt op Hasdo, die listig achter het steunbeen de 2-3 scoort. Celtic combineert plots terug beter en als 20 de bal niet goed kan ontzetten schiet Hasdo Celtic naar een dubbele marge. Met nog tien minuten te gaan wordt Elia aangespeeld, maar diens poging wijkt af en belandt tegen de paal. Drie minuten later komt 17 goed naar binnen vanop links en pakt doelman Di Stefano tegenvoets, 3-4. Eisden probeert hieruit moed te putten, maar als Battista op hoekschop goed naar binnenkomt en uithaalt, kan doelman Hermans de bal niet klemvast nemen en is Molemans bij de pinken om zijn doelpuntje te prikken en zo toch loon naar werken krijgt, 3-5. Eisden probeert dan met vliegende keeper te spelen, maar twee minuten voor affluiten kan Hasdo de bal veroveren en de 3-6 in open doel binnen schieten. Als Celtic dan een minuutje voor affluiten nog een 10m krijgt, kan El Mansouri de eindstand snoeihard binnenschieten, 3-7.

Een zeer verdienstelijke partij van onze jongens die samen met Noorderwijk afstand nemen van de rest en onderling zullen gaan uitmaken wie kampioen gaat spelen dit seizoen.